Jeroen van Esseveldt Fotografie

JVE PHOTOGRAPHYMijn naam is Jeroen van Esseveldt, geboren en getogen Utrechtenaar en nu woonachtig in
Apeldoorn. Ik fotografeer voornamelijk sport, maar vind het daarnaast ook leuk om bijvoorbeeld evenementen, portretten en andere (bijzondere) gebeurtenissen die mij interesseren te fotograferen.

Fotografie is een grote passie voor mij. Vroeger als kind vond ik het altijd al leuk om op vakanties en feestjes van vrienden foto’s te maken. In deze periode schoot ik al mijn foto’s met mijn analoge camera Canon EOS 3000.

Tijdens mijn studententijd heb ik een cursus zwart wit foto’s ontwikkelen gevolgd, waarna mijn interesse voor fotografie groeide. Kort daarna ben ik dan ook overgestapt naar een digitale camera, de Canon EOS 400D, waarmee ik met veel plezier mijn passie voor fotografie verder ontwikkeld heb.

In 2009 heb ik de basiscursus fotografie aan de Stichting Statief in Utrecht gevolgd. Gedurende deze cursus werden de theoretische lessen direct toegepast in de praktijk d.m.v. praktijk opdrachten. Door het volgen van deze cursus is mijn technische kennis op fotogebied enorm gegroeid.

Op dit moment ben ik de trotse bezitter van de Canon EOS 5D Mark II. Een fijne camera waar ik dan ook erg tevreden over ben en waarmee ik met veel plezier fotografeer.

Als fotograaf ben ik betrokken geweest bij diverse foto-opdrachten voor o.a. het blad “Utrecht Bruist…”, Studio-D architecten, Zeerover architecten, DB Schenker en de Mini-League Regio Apeldoorn. Daarnaast ben ik ook de vaste huisfotograaf van de Apeldoornse omni-vereniging “SV Orderbos”.