Jeroen van Esseveldt Fotografie

JVE PHOTOGRAPHYMijn naam is Jeroen van Esseveldt, geboren en getogen Utrechtenaar en nu woonachtig in Apeldoorn. Ik ben een fotograaf met een grote voorliefde voor sport. Het vastleggen van de actie, de emotie en het verhaal rondom de sport is wat mij zo fascineert aan deze tak van fotografie. Daarnaast heb ik ook een passie voor het fotograferen van o.a. portretten, urban, landschappen, evenementen en andere (bijzondere) gebeurtenissen die mij interesseren.

Fotografie is een grote passie voor mij. Vroeger als kind vond ik het altijd al leuk om op vakanties en feestjes van vrienden foto’s te maken. In deze periode schoot ik al mijn foto’s met mijn analoge camera Canon EOS 3000.

Tijdens mijn studententijd heb ik een cursus zwart wit foto’s ontwikkelen gevolgd, waarna mijn interesse voor fotografie groeide. Kort daarna ben ik dan ook overgestapt naar een digitale camera, de Canon EOS 400D, waarmee ik met veel plezier mijn passie voor fotografie verder ontwikkeld heb.

In 2009 heb ik de basiscursus fotografie aan de Stichting Statief in Utrecht gevolgd. Gedurende deze cursus werden de theoretische lessen direct toegepast in de praktijk d.m.v. praktijk opdrachten. Door het volgen van deze cursus is mijn technische kennis op fotogebied enorm gegroeid.

Op dit moment ben ik in het bezit van Canon nieuwste DSRL (APS-C), de Canon 90D. Deze camera gebruik ik voornamelijk voor sportfotografie. Daarnaast fotografeer ik ook nog steeds met de Canon EOS 5D Mark II.  Dit is een Full Frame camera die in 2008 op de markt verscheen. Ondanks dat deze al een enige tijd geleden uitgebracht werd, vind ik dit nog steeds een fijne camera om mee te werken en ben ik nog steeds zeer tevreden over de kwaliteit die deze camera levert.

Als fotograaf ben ik betrokken geweest bij diverse foto-opdrachten voor o.a. het blad “Utrecht Bruist…”, Studio-D architecten, Zeerover architecten, DB Schenker en de Mini-League Regio Apeldoorn. Daarnaast ben ik ook de vaste huisfotograaf van de Apeldoornse omni-vereniging “SV Orderbos”.